Робърт Дауни Джуниър оглави подредбата на най-скъпите звезди на Холивуд. Актьорът си спечели челтата позиция със 75 милиона долара, заработели от юни миналата до юни тази година.


Макар и да проби малко по-трудно в сравнение с някои негови колеги, той определено успя да извърви пътя до истинската слава, която да му носи и финансови ползи. В момента е сред най-харесваните представители на Седмото изкуство, таланта на който доведе до касов успех на не един блокбастър.


Два филма с негово участие - "Отмъстителите" и "Железният човек 3", събраха от продажбата на билети по над 1 милиард долара всеки. Според Forbes втората позиция е за Чанинг Тейтъм, който може да се похвали с нови 60 милиона за последните 12 месеца.


Бронзовият медал остава за австралийския актьор Хю Джакман, получил 55 милиона долара за година. Топ 5 се допълва от Марк Уолбърг с 52 милиона долара и Дуейн Джонсън с 46 милиона.


Следва Леонардо ди Каприо с 39 милиона долара, Адам Сандлър с 37 милиона долара, миналогодишният лидер Том Круз с 35 милиона, Дензъл Уошингтън с 33 милиона и Лиъм Нийъсън с 32 милиона долара.