Областен информационен център – София информира, че е стартирал конкурс за единно лого на новите оперативни програми 2014-2020 г. Крайният срок за представяне на проектите е 1 октомври 2013 г.


Всеки желаещ може да участва като: изработи проект на лого и слоган в програма за векторна графика; представи цветен и черно-бял вариант на изображението на български и английски език; представи предложението на хартиен и на електронен носител; представи кратко описание на замисъла и идеята на изображението; изпрати предложението си на адреса на Министерски съвет в срок до 17:00 часа на 1-ви октомври 2013 г.


Създадените лого и послание (слоган) ще бъдат използвани върху всички информационни, рекламни и промоционални материали, свързани с оперативните програми в периода 2014-2020 г.
Решение за използване на общо лого на оперативните програми през следващия програмен период беше взето на заседание на Министерския съвет. Това съобщи заместник-министър председателят и министър на правосъдието Зинаида Златанова на пресконференция. Досегашната практика за използване на индивидуални лога на отделните оперативни програми е показала незадоволителен резултат, коментира вицепремиерът.


Предложенията ще бъдат оценявани от комисия, състояща се от представители на оперативните програми, Съюза на българските художници, Съюза на българските журналисти и т.н. Оценка на предложенията ще се прави и от широката общественост чрез Фейсбук. Постъпилите предложения ще бъдат публикувани на 2-ри октомври в специално създадена галерия във Фейсбук профила на http://www.eufunds.bg/: https://www.facebook.com/pages/eufundsbg/163113773755742.  


Наградени ще бъдат общо четири предложения: 1 място - 5000 лв. и тридневно пътуване за двама до Брюксел; 2 място - 3000 лв.; 3 място - 1000 лв.; Награда на широката общественост (Фейсбук) - 500 лв.
Пълната конкурсна програма и документи за участие са публикувани на: http://eufunds.bg/document/5717


Инициативата се организира от Централния информационен офис в дирекция „Информация и системи за управление на средствата от Европейския съюз“ в Администрацията на Министерския съвет. Конкурсът се осъществява в рамките на проект № 0103-ЦИО-3.1 „Популяризиране на добри практики по Оперативните програми, съфинансирани от Структурните фондове и Кохезионния фонд на Европейския съюз, и подготовката на програмен период 2014-2020 г.“ Проектът се финансира от Оперативна програма „Техническа помощ“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.