Стойността на трофеите е над 22 000 лева


Кражбата е станала между 28 декември м.г.и 4 януари т.г.Двама младежи са проникнали в ловната хижа на Ловно-рибарското дружество във Врачеш и са задигнали изложените в нея 37 ловни трофеи. Най-скъпият от тях е череп от благороден елен с рога на стойност – 9 750 лв. Сред останалите ценни експонати са дървена поставка със закрепени за нея рога от коза и надпис „Цветан Бончовски” на стойност 1 365 лв., дървена поставка със закрепен за нея череп с рога от благороден елен на стойност 1200 лева, дървена поставка със закрепен за нея череп с рога от благороден елен и надпис „Иван Начев” на стойност 1 200 лв., дървена поставка с рога от благороден елен и надпис „Бохема” на същата стойност и т.н.
Общата стойност на задигнатите ловни трофеи е 22 630 лева.


Освен рога, черепи, глиги, рог от лос сред задигнатите експонати има кожи от вълк, сърна, зебра, комплект ножове и мачете.
 
На 7 август Ботевградски районен съд постанови присъда от една година и осем месеца затвор за двамата крадци – Ц.М.З. и Д.Д.Т. от Врачеш. Те са безработни с начално и основно образование, регистрирани са и за други криминални престъпления. Ботевградският съд постанови да бъдат настанени за изтърпяване на наказанието „лишаване от свобода” в затвор, при първоначални „строг” режим.