Христо Стоичков е нападнал и ударил български фотограф в Барселона, съобщи агенция Фокус, позовавайки се на  БТВ. Това се случило пред заведението, в което Стоичков и жена му вечеряли. След спречкването фоторепортерът Любомир Асенов е приет в близката болница с леки наранявания.

Снощи около 22 часа фоторепортерът Любомир Асенов празнувал Великден в Барселона. Единственият българин, акредитиран да снима Формула 1, е в каталунската столица за поредния старт от шампионата. Асенов вечерял със съпругата си Агнес Методиева, също репортер от вестник „24 часа”, и група приятели, също българи в заведение на брега на морето.

„Тъкмо си привършвахме вечерята и видях, че г-н Стоичков влиза в ресторанта със съпругата си и се настани на една маса. Прецених, че няма нищо лошо в това да отида да го снимам как е в ресторанта, как вечеря. Една снимка да му направя и то без да го притеснявам, дори и като фен да го снимам. Това не мисля, че е някакъв проблем”, разказва Асенов. „Направих му снимката, излязох от ресторанта и тръгнах да си ходя. Г-н Стоичков ме настигна в гръб, изобщо не очаквах, че е тръгнал след мен, и с юмрук директно ме удари в зъбите. Аз изпаднах просто в лек нокдаун, зави ми се свят, паднах на земята”, допълва фотореротерът.

Христо Стоичков взел фотоапарата, и започнал да псува и по думите на Асенов се опитал да го ритне два пъти в главата.
„Аз си поставих ръцете така, че да не ме удари. В този момент се събра полиция. Съпругата ми дойде, пита какво става, какво се случва. Тя е бременна в петия месец, започна да я дърпа, започна да я псува на майка.”, казва още Асенов и допълва: „Аз не говорих нищо, аз не говорих на никакъв език, просто гледах нещата да приключат. И след като проговорих на български, показах си прескартата си, че съм от България журналист, той започна да заплашва: Ти ще видиш какво ще ти се случи в България, ти не знаеш какво ще ти се случи в България. Аз се страхувам, аз се страхувам за мен, за живота ми, за живота на жена ми и на детето ми, на бъдещото ми дете, което е първото дете, което чакам”.

От полицията в Барселона потвърдили за инцидента и заявили, че той е заведен като спречкване. В момента се води следствие, за да бъдат изяснени причините за сбиването.