Тази нощ бяха потрошени част от осветителните тела пред блок „27-ми ноември” в центъра на града.


Вероятно няма нещо по-притеснително за едно семейство когато му дойдат гости и детето му  направи някаква беля, която да накара гостите да си помислят нелицеприятни неща за неговото възпитание.
Нещо такова се получи тази вечер в центъра на Етрополе. Около зелената площ пред блок „27-ми ноември” бяха поставени красиви осветителни тела. Освен с естетическата си наслада, те облекчаваха предвижването на хората вечерно време.
Та тази нощ, не малка част от тези осветителни тела бяха потрошени. Преди време имаше подобен случай и около зелените площи пред Историческия музей.
А в момента в града ни има многобройна сръбска делегация от Бела Паланка. Да оставим на страна гостите. Трябваше ли да се разрушава нещо, което е красиво и най-важното необходимо?
С вандалски прояви ли се създава европейски град? Впрочем, както и при други подобни случаи и при този възникват множество въпроси, на които някой ден трябва да се получи отговор. И адекватен отпор на вандалщината.
А това не става със заклинания и обществено порицание, а с реални мерки и действия.
Редакцията на сайта ни се ангажира да публикува имената на снощните вандали, когато бъдат разкрити и получат адекватно наказание.