„Спомням си деня, когато преди 20 години моите родители ме доведоха в УКТЦ в Правец. Времето, което прекарах в това училище, ме формира като личност и мога да кажа, че в голяма степен предопредели бъдещата ми кариера” – заяви Ангел Величков След УКТЦ той заминава за САЩ.
През 2006 г. завършва Университет на Щата Небраска като доктор на юридическите науки. Притежава диплома от Университет Грейсланд, Щат Айова за международни отношения, политология и немски език. От януари 2013 г. работи в частния сектор като инвестиционен представител и съветник. През 2012 г. е съветник на доброволни начала на Президентската кампания – Губернатор Мит Ромни и юридически съветник, архивист в кабинета на Сенатор Майк Джоханс от Щата Небраска. Владее английски, руски и немски език.
През юни Ангел Величков получава покана да стане заместник-министър на външните работи на България и приема с убеждението че всеки трябва да помага на страната си.
„За мен днешната ми среща с учениците от УКТЦ бе голямо вълнение. Мисля обаче, че е и начин  да им покажем възможностите, които имат пред тях” – заяви Ангел Величков.