Както се очакваше, докладната за удължаване на договора със сметосъбиращата фирма „Еко Ес Мениджмънт” предизвика въпроси от страна на общинските съветници по време на вчерашното извънредно заседание на местния парламент. 
Иван Гавалюгов попита каква е връзката между откриването на предприятието за сепариране на отпадъци и провеждането на конкурс за избор на сметосъбираща фирма. „Задавам този въпрос, защото до момента това беше изтъквано като единствен аргумент за отлагане на процедурата в продължение на три поредни години, ако не ме лъже паметта”, каза общинският съветник и добави: „ Затвърждава се съмнението, че това се прави целенасочено, с цел обслужване на лични интереси на определени хора, близки до общинското ръководство. Само ще посоча един факт. Въпросната фирма „Еко Ес Мениджмънт няма никаква история в дейност „Сметосъбиране”. Тя има капитал от два лева, сменила си е собственика един месец преди да сключи договор с Община Ботевград – през 2009 или 2010 год.”.
Иван Гавалюгов подчерта, че с провеждането на конкурс за избор на изпълнител ще се постигнат по-добра цена и по-добри условия за предоставяне на услугата по
сметосъбиране и сметоизвозване.
В отговор кметът Георгиев каза, че няма да обяснява каква е връзката между фирмата и строящото се предприятие за сепариране на отпадъци, тъй като вече е дал разяснения по този въпрос на предишни заседания на ОбС.  „Няма да отговарям и на такива нелепости, че тези, които извършват сметосъбирането, имат контакти с общинската администрация. Единствената връзка, която имам с тази фирма и нейни представители, е кофата за боклук пред входа на кооперацията, в която живея”, допълни Георги Георгиев. След това той предложи да бъдат направени промени в докладната, според които общината трябва да обяви и до края на тази година да организира и проведе обществена поръчка за избор на фирма-изпълнител на дейност „Сметосъбиране и сметоизвозване” в Ботевград, като за обезпечаването й ще се отпускат 30 000 лв. /с ДДС/ месечно.
По време на обсъждането на докладната Цеца Христова изрази мнение, че до момента фирма „Еко Ес Мениджмънт” изпълнява съвестно своите задължения. Съветничката д-р Марияна Горгачева се поинтересува каква сума е отпускала общината на общинска  фирма БКС за сметосъбирането и сметоизвозването на боклука. Кметът Георгиев отговори, че не може да си спомни, тъй като дружеството е преустановило дейността си по време на първия му мандат.