Сътрудници и представители на БНП Париба Лични Финанси, България освежиха и боядисаха детските  площадки и съоръженията в ЦДГ „Славейче„ в Ботевград. В доброволната акция се включиха и учитили от детското заведение.


Инициативата е част от кампанията за подобряване на жизнената среда и ежедневието в градовете, в които компанията развива своята дейност. Тя стартира през 2011 г. и от тогава са осъществени над 50 проекта.


Като част от кампанията в ЦДГ „Славейче’’ Ботевград,  бяха почистени и пребоядисани детските съоръжения. БНП Париба Лични Финанси, България допринесе за успешното изпълнение на проекта не само с времето и доброволния труд на своите сътрудници, но и с осигуряването на всички необходими инструменти и материали.


През 2013 г., в рамките на социално отговорната програма на лидера в потребителското кредитиране в България, ще бъдат реализирани 76 подобни инициативи в различни градове в цялата страна. Предложенията за тях идват от сътрудниците, които предлагат Домашни кредити JETCASH, тъй като те най-точно познават нуждите на населените места, в които работят и живеят. След като идеите се обсъдят на местно ниво, проектите се подават в централния офис на БНП Париба Лични Финанси, България, където се разглеждат и одобряват.


Инициативите са обединени в пет тематични групи. Целта на проектите от първите две, „Освежаване на места за отдих и игра” и „Класна стая”, е да бъдат създадени по-добри условия за забавление и учене на децата. Затова ще бъдат ремонтирани и освежени детски площадки, междублокови пространства и класни стаи. Третата група е наречена „Дом за птиците”. В рамките на инициативите, свързани с нея ще бъдат монтирани къщички за птици в градските паркове и градини. Предвидена е и реализацията на проекти за освежаване на планински хижи в близост до градовете и за почистване на градските пространства в началото на есента.


Във връзка със старта на кампанията за 2013 г., изпълнителният директор на БНП Париба Лични Финанси, България Луик Льо Пишу каза: „И през 2013 г. компанията ни ще подкрепи доброволните инициативи на нашите служители и представители за осигуряване на по-приветлива жизнена среда. Така за пореден път доказваме, че БНП Париба Лични Финанси, България е отговорен гражданин на всяка страна, в която развива своята дейност. Искам да благодаря на всички представители на Домашни кредити JETCASH, които със своите идеи и доброволен труд ще помогнат за успешната реализация на проектите.”