От днес в България бе спрян и последният предавател за аналогова телевизия.  След 54 години в сградата на телевизионната кула в София сигналът бе спрян  в присъствието на представители на Комисията за регулиране на съобщенията, Съвета за електронни медии и др.
От днес в България се излъчва само цифрова телевизия.
За хората, чийто телевизори днес угаснаха, има  възможност да гледат отново аналогова телевизия. Предлагат я кабелните оператори.  Включването в кабелната телевизия е безплатно и  става в деня на самата заявка. Абонатите на кабелна телевизия не се нуждаят от допълнителни устройства: декодери или антени. Няма значение и това дали телевизорът е нов или стар. Улеснение за хората, особено възрастните, е, че те продължават да ползват досегашните  си дистанционни устройства.
Като предимство за своите абонати от кабелните оператори отчитат и факта, че предлагат услугата техническа поддръжка.  При прекъсване на сигнала, авария или друг проблем по мрежата, те се отстраняват от техниците на кабелната телевизия.
Един абонат на аналологовия пакет  в кабелната телевизия може да включи в дома си два или три телевизора, без да е необходимо допълнително заплащане, изтъкват кабелните оператори.