В края на миналата седмица, от 28 до 30 септември, в София в градинката пред Народния театър беше проведено Първото Национално Изложение на открито „Дни на равните възможности”. Проявата беше организирана с подкрепата на Столична община, БНТ и Списание „Осем”.
Представиха се организации, работещи в подкрепа на хората с увреждания, специализирани предприятия и кооперации, предприемачи с увреждания и развиват частен бизнес и организирани работилници „Аз мога” с демонстрация на таланти и умения от самите лица.
Общинската фирма „МИР-И” ЕООД също се представи с образци от производството на градинска мебел /маси, пейки, макет на геран/, дървени палета, кутии за вино, детски столчета и столчета за възрастни от дърво.
Още в първия ден на изложението управителката на фирмата Мими Йончева Иванова беше наградена с Грамота „за личен принос в развитието на интеграцията на хората с увреждания в Етрополе.
Съхраняване на възможностите за заетост на хората с увреждания и подобряване условията на труда с качеството на живота на екипа на „МИР-И” ЕООД гр. Етрополе”.
Във фирмата, която тя ръководи, работят 27 човека от общината, като 14 от тях са с увреждания.
Произвеждат палети, градинска мебел, греди, дъски, каси и талпи. Занимават се с топлинно обеззаразяване на дървен опаковъчен материал /стандарт 15/ и сушене.
Занимават се още с озеленяване и дизайн, поддръжка на градинки и знаково стопанство и на гробищните паркове. В предприятието се изработват ковчези и се организират погребенията.
Девизът на фирмата е „Новаторство, ентусиазъм и резултатност”.