86-годишна старица от Велико Търново е била нападната, пребита и зверски изнасилена от цигани. Вече повече от половин месец жената лежи в отделението по реанимация на областната болница във Велико Търново, където лекарите я връщат към живота. Изродите, посегнали на бабата, са избягали в чужбина и са неоткриваеми, съобщава “Монитор”.Баба Тонка (бел. авт., името на жертвата е сменено) била нападната от двама цигани в дома си. Без да се притесняват от преклонната й възраст, изродите обезвредили съпротивата й, гаврили се с нея и накрая й нанесли жесток побой.


 


Старата жена била открита от свои близки на следващия ден под леглото в една от стаите в безпомощно състояние. Тъй като е с тежка деменция, бабата не могла да обясни какво й се е случило. След като била откарана в болницата обаче, лекарите установили, че е станала жертва на физическо и сексуално насилие.


 


Цялото лице и тялото на старицата били в синини. Следи от насилие имало по гърдите й. След като била оперирана, сега за живота на пострадалата няма сериозна опасност. “Колкото и гадно да звучи, добре че жената страда от тежка деменция, не знае и не разбира какво й се е случило. Иначе би изпаднала в шок”, сподели лекар от болницата.


Извършителите на престъплението са известни, но не могат да бъдат открити и арестувани. Единият от нападателите бил мъж на около 60 години. Въпреки белите си коси и факта, че жертвата можела да му бъде майка, той не се посвенил да пребие и насили беззащитната жена. Според запознати след нападението над баба Тонка двамата престъпници се уплашили, че ще бъдат разкрити и арестувани, и веднага се прехвърлили в съседна Гърция, където се укриват.