Естрадните звезди Георги Христов и Нели Рангелова нямат дипломи за завършено висше образование от "Музикалната академия", пише "Телеграф". Според източник на вестника като студенти легендарните певци отложили много от изпитите си заради подема на кариерата си.


След като се превърнали в истински звезди на родната естрада, Христов и Рангелова съвсем забравили за следването си в Консерваторията. Преди години двамата решили да довършат образованието си и потърсили свой близък от музикалните среди. Оказало се, че и двамата са загубили студентските си права и трябва да започнат обучението си буквално отначало.


Естрадната лъвица Нели Рангелова категорично отрече твърденията, че няма тапия от Музикалната ни академия. "Няма подобно нещо. Много отдавна съм взела всичките изпити в Консерваторията и съм завършила. Единственото, което не съм си взела е самата диплома за висше образование", категорична бе изпълнителката на хитовото парче "Мой стих".


"Завърших Националната музикална академия през 1983 г. Още тогава взех всички държавни изпити с пълно отличие. Отказах да се явявам на политически изпит. Когато настъпи демокрацията , той отпадна и веднага си взех дипломата, копие от която следва да се съхранява в архива на учебното заведение", категорично опроверга слуховете и Георги Христов.