Стойко Сакалиев до момента е сред „тихите води" в къщата на ВИП Брадър. Бившият футболист почти не се набива на очи и си говори сладки приказки предимно със Станка Златева.

Бургазлията обаче има повече от скандално минало. Безброй комични ситуации, създадени от самия него, биха го наредили на първото място в класация за „най-щури футболисти".

Сред най-култовите му подвизи са псевдо стрелба в центъра на Бургас, както и задигане на кола на съотборник.

Lifestyle.bg избра за вас най-колоритните случки с марката "Сакалиев"

* По време на една тренировка, след безобидно съприкосновение със съотборник, той се строполява на земята. Фланелката му се обагря в червено от специално приготвения преди това плик с боя. Докторът на отбора е бил пред инфаркт, виждайки гърчещия се футболист, който едва е успял да пророни: "Доки, умирам!". Секунди по-късно всички се заливат от смях, а Сакалиев весело прегръща лекаря, обяснявайки му, че от време навреме трябва да има разнообразие в заниманията".

* Когато нападателят е бил в Нефтохимик, негов верен спътник в забавленията е бил Георги Сърмов. Една вечер, а тогава в морския град от кмета е бил наложен вечерен час за заведенията 23 часа - двамата решават да си спретнат холивудски екшън. Сдобиват се с газов пистолет и откриват стрелба на една от централните улици, след което се скриват в близък безистен и... засичат времето, за което на мястото ще се появят органите на реда. Проверката е висша форма на доверие...

* Един ден на базата на ЦСКА в Панчарево той успява да отмъкне ключовете от служебния автомобил на Ибрахима Гай, откарва го на намиращата се на около 2 километра бензиностанция и се връща на бегом в рамките на 20 минути... Интересното е след края на заниманието. Всички търсят, а нападателят невъзмутимо пие кафе, обяснявайки, че скоро ще се обадят на колегата му за откуп... В крайна сметка Стойко си признава вината и се прегръща братски с Гай.