Преди минути на редакционната поща на botevgrad.com се получи писмо от едни момчета, все още в юношеска възраст, но които с действията си на и извън спортния терен продължават да показват, че притежават характер на истински мъже. Публикуваме тяхната позицията и обръщението към "порасналите" мъже в пълен вид:                                      


 


                                     Отворено писмо
                           „Съдбата на един успял треньор“

                           До ръководството  на БК „Балкан“


Уважаемо ръководство,

      Ние не искаме да приемем,че в днешна България, по-възрастните от нас, в лицето на ръководството на нашия любим отбор „Балкан“ ни кара да се срамуваме от примера ,който ни дават. А именно,че ако човек работи здраво и постига целите си, че ако човек изгражда шампиони не само като играчи,а и като хора,то такива треньори биват заменяни с лека ръка.Не,ние не желаем този пример и не искаме да живеем в такава България.  
  Защото ние сме бъдещето на българския баскетбол!!!
  Защото ние сме едно шампионско поколение!!!
    А шампионът е шампион и в живота, и не се бои да се изправи пред несправедливостта,да отстоява ценностните принципи в живота. И поради тази причина искаме отговор на въпроса: Защо ,когато някой  успява ,в това ,което прави- бива отстранен, защо когато някой е достатъчно кадърен,той остава недооценен“???
  Искаме поне едно логично обяснение от ръководството каква е причината за смяната на нашия треньор Димитър Пенчев,дал толкова много на ботевградския баскетбол за толкова кратко време.
    Защо се прави смяна на човек,който ни изведи до няколко последователни финала и ни направи шампиони?
   Не искаме  да приемем факта,че поради решение на БФБ от тази година набор 95 да играе в юношеската формация трябва да се осъществи тази рокада.На всички е ясно,че в тренировъчния процес така или иначе участват само няколко играчи от набор 95,поради факта,че основните от тях са вече в мъжкия отбор на Балкан.
      Ние твърдо заставаме зад досегашния си треньор и не приема смяната му, без за това да има основателни причини.
  Искаме още веднъж да изкажем голямата си благодарност към него,за всичко което е направил за нас през тези години
    Защото нашият треньoр ни е научил на всичко това.Да бъдеме единни когато побеждаваме противника,да бъдеме единни,когато губим на терена.И днес с това отворено писмо ние отново сме единни и заставаме зад нашия треньор.
  Защото му имаме доверие,което се гради не с дни ,а с години; не с една тренировка,а с много,много такива. Защото той ни развива  не само като играчи,а и като личности,и ние сме му безкрайно благодарни за това.
 И може би това е неговата награда за целия му труд до сега-нашата признателност.
Благодарим ти ,тренер !!!!

 От целият шампионски отбор набор 96/97