Четирима криминално проявени мъже са задържани за кражба на кабели, а двама младежи- за противозаконно отнемане на автомобил в с. Скравена.


Вчера в РУП - Ботевград постъпил сигнал за извършена кражба на около 22 метра кабел, изкопан зад рибарниците на с. Скравена. Според съобщението престъплението било извършено след 8 часа на 20 октомври. По случая била образувана преписка и стартирани оперативно-издирвателни действия. В хода на разследването криминалистите бързо разкрили, че кражбата е дело на група от четирима криминално проявени мъже от селото. В ареста за срок до 24 часа са задържани К.В./27г./, К.В./29г./, В.Б./19г./ и  И.Б./24г./. Отнетият от бандата кабел е намерен и иззет. Намира на съхранение в районното управление.


По същото време в полицейския арест попаднаха и двама тийнейджъри от с. Скравена, откраднали колата на свой съселянин и катастрофирали с нея. Вчера сутринта в полицията бил подаден сигнал за катастрофирал лек автомобил на центъра на селото, смачкан до неузнаваемост след удар в метален постамент. Минути по-късно полицейските служители получили сигнал за противозаконно отнет лек автомобил „Пежо 309“, паркиран пред дома на собственика му. Веднага било изяснено, че това е изоставеният след катастрофата автомобил. Полицейските служители предприели действия по установяването на извършителите и разкрили, че това са двама местни младежи на 17 и 18 години с криминални регистрации. Неправоспособните водачи подкарали чуждия автомобил, а когато среднощната им „разходка“ приключила със сблъсък с постамента, зарязали колата и избягали. Непълнолетният е задържан с полицейска мярка за 24 часа, съучастникът му към момента се укрива от органите на реда. По случая в РУП - Ботевград е образувано досъдебно производство.