Инцидентът стана на 1 май около 20.30 часа. Работниците от дърводелския цех на Петър Влахов след работа седнали да се почерпят в къщата, която се намира непосредствено до цеха на улица “Георги Бенковски”13.

Малко след 20 часа в двора на къщата била хвърлена пиратка, която само стреснала празнуващите работници. 15-тина минути след това се чул страшен гръм, къщата буквално се разтресла и и се изпълнила с черен дим и сажди. По това време в една от стаите имало четири жени, една от които е бременна. Те изпаднали в шок, започнали да се задушават от дима и саждите. Един от работниците счупил прозореца, за да  влезе по-бързо чист въздух. Малко по-късно хората разбрали, че през комина на къщата е хвърлена малка бомбичка, която е избухнала в кюнеца на печката на твърдо гориво. Върху самата печка е имало газов котлон и  по чудо не е избухнал и той.

Тъй като инцидентът е станал по светло, работниците са видели и човека, за който се предполага, че се е качил на покрива на къщата и е хвърлил бомбичката. Името му е съобщено в полицията, която е уведомена за случая, а на място е извършен и оглед.