ДЕН ВТОРИмитницата, футболни мачове, мажоретки, кукери, Зоран Миливоевич, фойерверки и проливен дъжд
До обяд на практика мероприятия нямаше. В 9,00 часа започна същинската митническа проверка на входа на Зетрополе. В пълен ход заработиха луна парк и търговските сергии.
Същинската част на събора беше след обяд. От 15,30 часа беше футболната среща от „Б” Западна професионална футболна група между ПФК”Чавдар” Етрополе и „Чавдар” Бяла Слатина. Срещата завърши 2:0 за етрополци, което беше един своеобразен подарък за етрополските зетьове.
В антракта публиката беше подгрявана от мажоретен състав от Ботевград.
След този мач, от 17,30 часа на стадиона се игра и един друг мач, този между ветераните зетьове и етрополски снахи. Кодошлийската среща създаде много емоции и смях от сърце по трибуните. За красивото изживяване допринесоха и коментаторите на пулта Генади Миков и особено това на Николай Коев.
Срещата завърши в редовното време наравно, при което се наложи да се бият дузпи. Краен резултат 10:8 за снахите. Колкото и да се стараеха зетьовете не можаха да пробият вратата на снахите, които я бранеха колективно и със себеотрицание. Победителите получиха купата на първенството, а на класиралите се на второ място беше дадена също купа, като утешителна награда.
От 18,30 часа ботевградският мажоретен състав направи цялостна демонстрация пред многобройната публика на централния площад. Атракцията на следобеда беше кукерският състав от с.Войнягово, Пловдивско. Представление изнесе и самодейният състав от с.Войнягово. Пяха и играха на площада повече от 15 минути.
Концертът от 20,00 часа на бившия етрополски зет от Сърбия Зоран Миливоевич премина при огромен интерес. От душа и сърце пя човекът. Дано да не е от това, че се е отървал от етрополското си съжителство преди години. И най-важното без дъжд. Защото вечерта завърши с фойерверки под обилен дъжд. Такава заря не е правена дори и на Нова година! Въпреки дъжда имаше време и хората да поиграят на площада.
Със снимките се надяваме да допълни представата ви за деня.