Заради 10 милиона евро българският боксьор Кубрат Пулев - Кобрата е бил прецакан да не излезе срещу украинеца Владимир Кличко. Това се говори усилено в боксовите среди, след като стана ясно, че Кобрата ще продължи да виси на опашка за двубой с големия шампион. По чисто пазарни причини вместо нашия на ринга срещу Кличко първо ще излезе руснакът Денис Бойцов.


„Цялата работа е за много пари. За всички е ясно, че Кличко ще направи руснака на кайма. Въпросът е обаче да се приберат едни 20 милиона евро отгоре, което няма как да стане, ако на ринга е Кобрата", съобщи източник, запознат с делата около българския боксьор.


Според него в дъното на цялата схема били германските братя Кале и Нисе Зауерланд, в чийто боксов клуб са и Кобрата, и Бойцов. Вместо да хвърлят Пулев веднага срещу Кличко, немците предпочели първо да оберат парите на руснаците. Проформа идния месец Бойцов първо ще се бие с австралиеца Алекс Липая, но според боксовите коментатори резултатът отсега е ясен. След това ще се организира двубоят с афиш "Кличко срещу руснака".


От неговите рекламни и телевизионни права само в Русия и бившите съветски републики ще паднат най-малко 10 млн. евро повече, отколкото ако Кличко се бие с Пулев. След като се налапат, чак тогава братята Зауерланд ще мислят за мач на Кобрата с украинеца.


„Кубрат реве, но няма как да рита срещу германските си господари. Ако не са те, няма кои да му организира мачовете твърди още източникът на scandalno.net. Медиите в Русия също останаха сюрпризирани, че именно Денис Бойцов е избран за съперник на Кличко.


„Трудно е да се каже, че Бойцов има изгледи за успех. Дори по-опитният Поветкин практически нямаше никакви шансове срещу украинеца, а Денис му отстъпва по ръст и тегло", коментира Дима Окунев, боксов наблюдател на „Газета". Освен това руснакът има много лоша травма на китката, получена още преди години. Тогава хирурзите едва не го осакатили с погрешна операция.


„Бойцов обаче знае как да си прави имидж. Преди време се снима чисто гол в германските списания със съпругата си Олга. Всички много ги харесаха. Кубрат, ако иска да бъде като него, трябва бързо да съблича Андреа и да застава пред обективите", казва още източникът.