Нагли измамници завлякоха Росица Кирилова с пари. Певицата била подлъгана да участва в турне из страната заедно със свои колеги. Тя се съгласила с удоволствие, но накрая се оказало, че е пяла за този, дето духа. Организаторите на концертите натрупали луди пари, а на музикантите дали жълти стотинки.


„Сами сме си виновни, че ни излъгаха", били думите на Росица Кирилова, след като станало ясно, че ще вземе символична сума, въпреки че е препълнила няколко концертни зали. Освен нея завлечени били и други нейни колеги, между които Христо Кидиков, Панайот Панайотов и Росица Ганева. Всички те се доверили на организаторите на концертите, вярвайки, че са почтени и добри хора. Затова се съгласили да пеят, без да са подписали никакви договори. Накрая ги залъгали с по 300 лева, а приходите от продажбите на билети били огромни.


„Когато певците попитаха защо им дават толкова ниски хонорари, им казаха, че са продадени много малко билети", разказаха пред „Всеки ден" очевидци на ситуацията. Отговорът на продуцентите изумил всички музиканти, защото залите, в които излезли да пеят, буквално се пръскали по шевовете от хора. Обяснението било, че уж повечето са влезли без билети. По-късно обаче изпълнителите се убедили, че това е било пълна лъжа и че номерът с безплатния вход е измислица на организаторите.


Като си дали сметка, че без договори няма как да претендират за пари, музикантите взели дребните стотинки, които им подхвърлили, и си тръгнали. Наглостта на некоректните организатори обаче не стигнала само дотам. Понеже видели, че билетите за концертите се разпродават като топъл хляб, а парите в касата им валят като дъжд, нагло предложили на певците да продължат турнето. „Този път обаче си направиха сметката без кръчмаря. Роси Кирилова и останалите казаха, че повече няма да пеят без договор. Така концертите се провалиха", разказват още хора от кухнята.