Най-талантливите ни спортистки често остават в историята с огромните си постижения. Но извън съблекалните и спортните зали, те блестят с красота и изящество, и изглеждат като модели от списани. Вижте кои са жените, който спряха дъха на милиони хорая.

 

Сред най-популярните спортистки, които излъчват грация и очарование е рекордьорката Стефка Костадинова. Освен всичко останало, тя е пример за стил и отлична фигура. Костадинова, постави рекорд, който 26 години остава недостижим. И до днес 209-те метра на Стефка се оказват непосилна задача за лекоатлетките.

Рекордьорката днес е захвърлила анцуга и все по-често я виждаме пременена като първокласна дама. Амбициите й в спорта обаче не стихват, днес тя заема високата длъжност председател на Българския олимпийски комитет.

 

От пистите по лека атлетика се пренасяме директно на зимните писти, където блести нашата сноубордистка Александра Жекова. Безспорно тя е в челните позиции за най-чаровна спортистка. Едва на 26 години, тя показа, че мястото й е сред челната тройка. Най-голямото й постижение са двата златни медала в Швейцария през 2011 година. Под тежката зимна екипировка, каската и сноуборда, се показва най-нежното лице на зимните спортове. Тя е сред най-обичаните и харесвани сноубордистки в света. Феновете на Жекова я определят с краткото и ясно описание: „Секси, по-секси, най-секси", след като тя засне изумителна фотосесия. Сноубордистката позира с високи токчета и елегантно облекло, което я прави още по-изкусителна.

Тенисистката Цветана Пиронкова е още едно доказателство, че титлата най-красива спортистка в света принадлежи на българките. Цвети спира дъха на почитателите си, в момента, в който се появи на корта по къса поличка и прилепнало потниче. Феновете на тениса има от какво да са доволни, необезпокоявано могат да се наслаждават на разкошното тяло на Пиронкова. Като че ли, това че завладява мъжките сърца само с един замах на ракетата, въобще не я интересува. Тя винаги е сериозна и съсредоточена в играта, като печели големи победи над силни конкурентки. Цвети, само на 26 години, остава в историята с гигантските си победи над най-добрите тенесистки, сред които Винъс Уилямс и Виктория Азаренка.

Спринтьорката Ивет Лалова е една от най-горещите спортистки. Тя засне доста провокативна фотосесия, която остави почитателите й без дъх. Но, за съжаление на всички нейни фенове, лекоатлетката вече не е свободна. През септември тази година Ивет се омъжи за приятеля си и неин колега Симоне Колио на романтична церемония в Италия.

Всъщност, кариерата на Лалова бе белязана от доста трудности, като най-напрегнатият и трагичен момент бе контузията, която получи по време на загрявка в Гърция. Лалова си счупи бедрената кост, а този инцидент я извади от състезанията за близо две години. Въпреки трудностите, тя успя да се изправи на крака и да продължи успешната си краиера. Ивет остава в историята на българската лека атлетика, като поставя два национални рекорда и редица постижения извън страната.

Тезджан Наимова е поредната красавица в света на леката атлетика. Подобно на Ивет, и Наимова се снима в провокативна фотосесия, която направо я изпрати на върха на славата. За съжаление спортните постижения на Тезджан бяха помрачени от редица наказания за вземане на допинг. Спринтьорката ни вече никога няма да може да се състезава, защото международната федерация по лека атлетика обяви, че наказанието й е за цял живот. Днес красивата блондинка стартира нова кариера като треньор по същата спортна дисциплина.

 

Станка Златева е не само борец със стотици отличия, но и чаровна и забавна жена. Извън тепиха тя показва качества на стойностен човек и си спечели любовта на цяла България, като беше обявена за любима звезда. Станка е наричана още „Синьото око, което покори света". Тя печели множество срещи, като съперничките й нямат шансове срещу нея. Станкита се радва и на мъжкото внимание, а когато се появява на светски събития, тя очарова със стил и непринуденост.

 

 

Заслужено място сред красавиците си печелят и състезателките ни по художествена гимнастика. Най-изящната спортна дисциплина, зад която седят безмилостни диети, непрестанни тренировки и много лишения. Родните гимнастички години наред са повод за гордост с отлични постижения и грация. Сред най-обичаните спортистки, се нареждат „златните момичета" на Нешка Робева. Адриана Дунавска, Анелия Раленкова, Бианка Панова, Диляна Георгиева, Елизабет Колева, Илиана Раева, Лили Игнатова, Мария Петрова, Юлия Байчева. Тези момичета печелят огромно количество златни медали и най-престижни отличия в периода 1976 до 1999 г. Освен множество отличия, гимнастичките показват, че в света на художествената гимнастика властва именно България.

Но наследничките им не отстъпват по грация и чар на предшественичките си. Днес всички говорят за новите златни момичета на Илияна Раева. Гимнастичките Ренета Камберова, Михаела Маевска, Цветелина Найденова, Елена Тодорова, Христина Тодорова и Катрин Велкова- са имената на българския ансамбъл. Те печелят множество отличия и възраждат името на България като достоен конкурент в художествената гимнастика. Безмилостният спорт, който приютява най-красивите жени.