Тържествен водосвет на знамената светини и бойните знамена на Българската армия беше отслужен от главния секретар на Светия синод епископ Наум по повод на днешния Ден на храбростта и празник на армията.

Традиционният ритуал, посветен на християнския празник Гергьовден, който се чества като празник на армията, се състоя пред паметника на Незнайния воин.

Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Георги Първанов присъства на водосвета и прие почетния караул със знамената на представителните армейски части.

Държавният глава, министърът на отбраната и началникът на Генералния щаб на Българската армия поднесоха венец на паметника на Незнайния воин.

Сред присъстващите на водосвета бяха депутати, представители на Министерството на отбраната, висши военни, министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев, лидерът на НДСВ Симеон Сакскобургготски, представители на специалните служби, посланици, военни аташета, ветерани, граждани.

След края на ритуала в 10 часа започна и традиционният военен парад за празника на площад "Александър Първи". Президенът Първанов поздрави представителните военни роти и произнесе слово.