Винаги при подобни празници в детските градини съм си задавал въпроса, какво от това, което децата показват пред родителите си, ще запомнят за цял живот?
Възпитателният процес е сложна материя, за да бъде обяснена в едно изречение. Затова пък, което децата от втора група на ЦДГ „Слънчице” показа снощи пред родителите разкри в цялата си същност златната есен като сезон на плодородието. С песни, стихчета, танци и най-вече с подходящите костюми,  децата представиха всички плодове и зеленчуци, с които есента дарява хората: домати, краставици, зеле, боб, пипер, тикви, ябълки, круши, орехи, дюли.
Показани бяха и животните от нашата природа: зайко, ежко-бежко, мечо и лисана и птичките, които всяка есен отлитат към топлите страни.
Тихичко капят листата, а заедно с тях и плодовете на горската дъбрава: кестени и шишарки, жълъди и лешници.
Другото, което направи впечатление са песните, въпреки че са много трудни за изпълнение от тези малчугани, те ги изпълниха без грешка и присъщия патос на детската психика.
Детските учителки Даниела Петкова  и Пенка Василева  и музикалната ръководителка Диляна Гоцева са вложили много умения и труд, за да могат децата от групата да покажат най-доброто от себе си.
Накрая родителите почерпиха децата, учителките и леличките от градината с бонбони и сладки.