Гълтането при орален секс е гема табу, дори и за практикуващите. Все пак е редно да разнищим тематиката, за да може жените да са спокойни, че спермата не е отрова и няма да заболеят от рак. Ето някои потвърдени истини за оралния секс:

Жените, които гълтат спермата, намаляват риска да се разболеят от рак

Истина. Учени от Северна Каролина са стигнали до извода, че жените, които гълтат спермата на партньора си намаляват риска да заболеят от рак до 80%.

Жените, които позволяват на партньорите си да свършват в тях, много по-рядко изпадат в депресии и не посягат на живота си

Истина. След кулминационния момент на половия контакт вагината веднага усвоява съставките на спермата тестостерон, пролактин и простагландини. Процесът задейства доброто настроение на дамите и те стават по-весели и щастливи. Според д-р Гордън Галъп, доктор по психология в университета в Олбъни, щата Ню Йорк, липсата на щастливите съставки често стават причина за лесната раздразнителност и обидчивост на нежния пол. Той предполага, че телата на представителките на нежния пол се пристрастяват към спермата, така че и честото гълтане не е вариант.


Семенната течност запазва младостта на кожата и то за дълго време

Истина. Няколко поредни експеримента на учени от Северна Каролина доказали, че 2-3 гълтания компенсират половин година мазане с кремове против бръчки. Полезно било също така да се нанася и директно на лицето вместо крем.

Спермата съдържа и хормон на щастието

Истина. Според теорията на доктор Галъп, мъжкият биологичен материал съдържа хормон на щастието. 293 студентки участвали в експеримента в името на науката и то на драго сърце, но не е ясно дали са се пристрастили след това.


Жените, които често практикуват орален секс, имат по-малко проблеми по време на бременността

Истина. Според проучване проведено наскоро, изследователите забелязали, че жените, които често практикуват орален секс, имат много по-малко проблеми по време на бременността.

Поглъщането на спрема може да доведе до алергични реакции

Истина. Ако спермата е нещо ново за един женски организъм, това може да доведе и до отхвърляне или алергична реакция.

От орален секс се забременява?

Абсолютна легенда. Но ако може да се вярва на доктор Густаф Декър, дамите могат да забременеят "ако поглъщат сперматозоидите". Семенната течност е богата на протеини и колко по-силно привикне женското тяло към нея, толкова по-вероятно е и нейната матка да стане "зависима" от сперматозоидите, смята доктора.