Компанията призовава за разумно потребление на електроенергията


С цел да осигури комфорт на клиентите си за Никулден и студентския празник 8 декември ЧЕЗ ограничава плановите ремонти, които са свързани с прекъсване на електрозахранването на обслужваната от компанията територия, през периода от 6 декември до 9 декември 2013 г.


„Взели сме мерки, за да гарантираме спокойствието и уюта на нашите клиенти, за да прекарат едни незабравими празници. Специално внимание отделяме на зимните курорти Боровец, Банско, Добринище - предпочитани дестинации за студентския празник. Ще провеждаме наложителни ремонтни дейности, като ще сведем времетраенето им до възможния минимум. Използвам случая, за да призова клиентите за разумно потребление на електроенергия през празничните дни, за да се избегнат претоварванията на мрежата и да им пожелая весели и светли празници“, каза Виктор Станчев, директор „Експлоатация и поддържане“ в ЧЕЗ Разпределение България.


В края на октомври ЧЕЗ приключи подготовката на електроразпределителната мрежа за зимния сезон, когато консумацията на електроенергия традиционно нараства. Извършени бяха проверки на кабелните и въздушните електропроводи средно напрежение и бе направена профилактика във всички подстанции и трафопостове на територията на Западна България.


ЧЕЗ разполага с 270 екипа, оборудвани с техника и материали за отстраняване на авариите. В случай на извънредни обстоятелства и природни бедствия компанията може да мобилизира общо 1100 човека.


При възникване на аварийни ситуации денонощно на разположение на клиентите на компанията е горещата телефонна линия 0700 10 010 на цената на един градски разговор от цялата страна.