По неофициална информация полицията е установила и задържала мъжа, който посред бял ден вчера с маска на лицето и пистолет в ръка нахлул в хранителен магазин в ЖК „Север”. Мъжът е на около 23 години. Органите на реда са открили и иззели кантара, който той успял да задигне от обекта, научи още наш репортер.


В рамките на две седмици това е втори случай на въоръжен грабеж в магазин в квартал „Север”. Хората, живеещи в този район, са притеснени и се страхуват за сигурността си.
„Страхуваме се. Не знам как ще продължим да работим тук. Преди две седмици в съседния магазин се случи същото. Нямам представа дали това е дело на един и същи човек, или на група. Наистина е страшно. Днес съм извикала едни семеен приятел да стои тук в магазина, защото се страхувам да работя сама”, сподели пред екипа на botevgrad.com Величка Костадинова – собственичка на магазина. Та каза още, че е притеснена за здравословното състояние на магазинерката, която е била на смяна по време на обира. „Жената е с диабет и високо кръвно налягане. Маскираният я е ударил в слепоочието. Тя е действала адекватно в случая. Не е изпаднала в паника. Той е хвърлял бутилки срещу нея. Тя също е хвърляла бутилки срещу него. Избутала го е по някакъв начин до стената. Той се ядосал, че не може да влезе. Взел кантара, с него счупил стъклото на шкафа и си тръгнал. Навън е имало много хора. Жената е викала „хванете го”, но никой не е реагирал. Може би защото е бил с пистолет. Предпазителят на оръжието беше паднал на пода в магазина”, разказа собственичката на търговския обект.