Ръководителят на „Контактен център“ в град Плевен, който бе заловен в момент на получаване на пари в брой от свой служител, незабавно е освободен от длъжност. Ръководството на ЧЕЗ в България заявява, че няма да толерира подобно поведение от страна на своите служители. Компанията активно съдейства на разследващите органи за изясняване на случая.

„Винаги сме били безкомпромисни към служители, позволяващи си със своите действия да нарушават законови изисквания и морални принципи, установени в обществото и утвърдени в корпоративната политика на компанията“, каза Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

През миналата година ЧЕЗ откри денонощна телефонна линия и имейл за сигнали за нерегламентирано поведение и корупционни практики от страна на служители на компанията. На телефон 0800 19 129 клиентите и партньорите на дружеството могат да съобщават за съмнения за корупционни практики. Обажданията към този номер са безплатни. Сигнали могат да бъдат подавани и по електронната поща на адрес antikorupcia@cez.bg.