Малко преди 11 часа днес, посред бял ден, мъж изпотрошил с брадва витрините на заведение за бързи закуски, намиращо се на ъгъла на улиците „Гурко” и „17 ноември”, срещу сградата на МВБУ.  Според очевидци мъжът се появил ненадейно, носел брадва и видимо ядосан, за ужас на околните, започнал да чупи витрините на закусвалнята. След като с голям яд счупил всички стъкла, вандалът гневно забил брадвата в гърба на шкаф и най-невъзмутимо си тръгнал. Свидетели на погрома веднага сигнализирали органите на реда, които пристигнали за минути. На място дошли и служители на частния СОТ, след като алармата на обекта се задействала.


В момента полицията издирва извършителя, като същевременно се опитва да установи самоличността му, но все още няма информация дали той е открит и задържан. Издирват се записи от камери на съседни сгради. Междувременно е информиран и собственикът на закусвалнята.


Дръзкият вандалски акт и забитата брадва подсказват, че става дума за отмъщение. Осведомени граждани свързаха случая с неуредени финансови отношения, в които бил замесен съдържателят на заведението. По техни думи той живее в София и от няколко месеца стопанисвал злощастната закусвалня.