Футболистът не се свени да си хвърля парите за екзотични почивки, но не желае да се включи в благотворителна кауза без хонорар.


В началото на декември Валери потресе с постъпката си на стадион "Лаута" в Пловдив по време на дербито между "Ботев" и "Локомотив". Тогава той се направи на ударен и не даде нито стотинка за кампанията в подкрепа на болно от рак момиченце. Божинов остана с ръце в джобовете, докато Коко Динев оставяше пачка в кутията за събиране на средства за операция на детето.


Тези дни Валери за пореден път показа какъв егоист е. Футболистът отказа да се включи в благотворителна фотосесия за лечение на деца, страдащи от рак, пише Блясък. Причината - защото просто нямало хонорар.


В същото време някогашната ни футболна надежда не се свени да похарчи 14 бона, за да отиде с плеймейтката на екзотична ваканция на Малдивите, откъдето непрекъснато пуска снимки и демонстрира висок стил на живот.


„Не го е срам! Хвърля си парите, за да угоди на капризите на Николета, а отказва да помогне на дечица в нужда", възмущават се интернет потребители.


За разлика от самозабравилия се Божинов, в инициативата без колебание се включи човекът, който го откри за големия футбол - легендата Христо Стоичков, а също и шампионът по бокс Кубрат Пулев, модната шефка Жени Калканджиева, любимецът на публиката Мариан Вълев и много други.


За да защити мъжа си Николета написа във Фейсбук: "Стоящите зад обектива на тази фотосесия с право "скърбят" за отсъствието на Валери, защото трудно биха намерили толкова сърцата личност като него, доказано във времето!"