Районната противопожарна служба отчита 5 произшествия от началото на годината в Етрополска община.
Най-голямото от тях е изгорялата до основи къща в Брусен. Сигналът е подаден на 11 януари в 04:15 часа сутринта. Унищожена е къща на два етажа с обща застроена площ от 140 кв.м.
Няма пострадали хора. Като причина за пожара се посочва оставена да гори през нощта електрическа печка, която е била в близост до горивни материали.
Поради това, че по това време в селото е нямало вода във водопроводната мрежа, се е наложило да се извика на помощ кола от Правец.
Липсата на вода е наложило нашият екип да отиде втори път, за да гаси отново вторични локални огнища. Те са могли да се неутрализират и от стопаните на къщата с обикновен маркуч от чешмата. 
Едно уточнение по отношение на водата, с която се пълнят пожарните коли и често стават обект на нападки, че отиват на пожар без вода.
Нашата служба разполага с две противопожарни коли. Едната побира в тендера си 3 тона, а другата 2 тона вода. Разходът за една минута гасене само от 1 гасителна линия е 400 литра. За 7-8 минути водата свършва. И, както е случая в Брусен да няма водоизточник за повторно пълнене, се е наложило да се извика кола от Правец.
В резултат  на намесата на нашите пожарникари не са се запалили съседната  къща и плевня, които са в непосредствена близост до изгорялата къща.
От Районната противопожарна служба напомнят наново за строго спазване на правилата при използване на отоплителни уреди на твърдо, течно и газообразно гориво или на електричество. Да не се оставят  лесно запалими предмети в близост до тях или върху самите уреди и да не се оставят без наблюдение.
Да се използват само стандартни уреди с обезопасени комини и кюнци. Да се извършва редовно почистване на комините.