Кубрат Пулев бе избран за "Мъж на годината 2013", след като през отминалата година записа две победи и остана непобеден на професионалния ринг.


Кобрата успя на два пъти да защити Интерконтиненталната си титла на IBF и пояса на Европейския боксов съюз с победи над Тони Томпсън и Джоуи Ейбъл, но и да спечели правото да бъде претендент за световната титла в тежка категория на Владимир Кличко. От трети опит родолюбецът Кубрат Пулев успя да стигне до първото място в класацията на Дарик радио, след като през 2011 остана на 4-то място, а през 2012 бе трети. Пулев събра 63,4 процента вот за първата позиция, пише бгнес.


На второ място в подреждането остана Григор Димитров. Първата ракета на България събра 24,8 процента от вота. Гласуването приключи на 10 януари - дни преди хасковлията да започне да пише славни страници в историята на българския тенис на Откритото първенство на Австралия.


Негово Светейшество Неофит - Патриарх Български и Митрополит Софийски бе първоначалният водач в гласуването, но на финала остана на трета позиция с 11,8 процента от гласовете.


Победителят в реномираната класация по традиция бе обявен на рождения ден на Дарик радио, което отбеляза 21 години.