Лесен фокус разкрива дали ви подслушват мобилния телефонКак да проверя дали ми подслушват телефона?


Всеки заинтересован може да разбере по много лесен начин, дали личният му GSM е подслушван от МВР, недоверчивия съпруг или работодател. Цялата работа по залавянето на шпионите е много лесна и се извършва по магически начин чрез изключително прост, но сигурен и изпитан метод.
Всичко, което трябва да направите е да наберете чрез клавишите комбинацията *#06#. Очаква се на дисплея да се появи комбинация от цифри, която изписва серийният номер или IMEI на този апарат. Цифрите трябва да са 15 на брой, а ако има дори и една повече това значи, че към телефона е прикрепено устройство за подслушване.
IMEI – номера търсете под капака на телефона
За да сте още по – сигурни, можете лично да проверите оригиналния IMEI номер, който е изписан върху етикет на гърба на телефона (виж втората снимка). Ако искате да сравните изписаното на екрана и хардуерния надпис, просто отворете апарата и свалете батерията. Ако между двата надписа има разлика – честито и внимавайте какво говорите.
Лошата новина обаче е, че последните и най – модерни шпионски устройства преодоляват този тест. Хубавата е, че в България по принцип се използват по – старите и можете много лесно да установите дали ви подслушват.
Друг сигурен признак, че вашият GSM представлява интерес за някои кръгове е честото заглъхване по време на разговор, ехото и чуването на странични звуци като от електронна изчислителна машина.