Ученици от ателие „Приложни изкуства” и клуб „Бит и традиции” при ОУ „Св. Св.Кирил и Методий” – Ботевград имаха възможност да се насладят на неповторимата празнична атмосфера на фестивала на кукерите „Сурва” в Перник. Те присъстваха на финалното шествие, което се състоя вчера – 26 януари. Забавляваха се заедно с участниците и си направиха снимки за спомен с някои от тях.
„Фестивалът наистина е едно уникално събитие, което събуди интерес у децата към голямото разнообразие на кукерските костюми и обичаи. Те бяха впечатлени и обогатиха своите знания в тази област. С учениците от ателие „Приложни изкуства” провеждаме занимание за изработка на кукерска маска. Видяното по време на фестивала ще улесни децата да се справят с тази нелека задача”, каза пред наш репортер Димитринка Томова – учители по рисуване и ръководител на ателие „Приложни изкуства”.


Ателие „Приложни изкуства” и клуб „Бит и традиции”, с ръководител Марияна Тодорова – педагогически съветник в ОУ „Св.св.Кирил и Методий”, са създадени по проект „Успех” на Министерството на образованието и науката.