В 17.00 часа на 18 февруари за поклонение пред паметника на Апостола се събраха учителите и възпитаниците на ОУ ”Васил Левски” – Правец. Техни гости бяха: Мила Манчева – началник на Регионалния инспекторат по образование – София област, Румен Гунински – кмет на община Правец, Васил Симеонов – зам. кмет, Албена Петрова – секретар на общината, Г. Цветанова – гл. експерт „Образование”, Н. Яхов – председател на Общински съвет - Правец, Таня. Борисова – директор на Историческия музей, Р. Петров – секретар на читалище „Заря 1895”, Н. Мишев – председател на Читалищното настоятелство, С. Станева – директор на ОДЗ „Здравец”, В. Димитрова – председател на Училищното настоятелство, Б. Маринов – организационен секретар на ПП ”ГЕРБ”, учители от ГПЧЕ „Алеко Константинов”, общественици, родители.


Заупокойна литургия отслужи отец Йоан. Слово за Апостола произнесе Таня Борисова, „Мрежата от комитети в района става възможна с личното участие на Апостола, но и с усилията на комитетските дейци, негови сподвижници от Видраре, Осиковица, Джурово, Калугерово и Правец...”, подчерта тя. 


В своето слово директорът на училището - Илиана Котова, каза: "Всяка епоха ражда своите герои, онези чиито гласове и смели дела са събрани в мислите и идеалите на поколенията. Има ли българско сърце, което да не трепне, щом чуе името на Левски, щом чуе Васил Иванов Кунчев...".


Художествена композиция представи  група "Училищна памет" с ръководител Янка Бановска, а заедно с тях  децата от ОДЗ "Здравец" рецитираха  стихове за Левски.


Последва поднасяне на венци и цветя пред паметника на Дякона.


Тържеството отбелязване на годишнината от гибелта на Васил Левски се пренесе в Актовата зала на училището. По традиция със ставане на крака бе посрещнато училищното знаме. В изпълнението на химнът на училището – „Следовници на Левски”, се включи и публиката. 


В общия спектакъл взеха участие ученици от отделните клубове, работещи по проект „Успех”: „Магията на сцената” с ръководител Дочка Павлова, „Ново поколение” с ръководител Миглена Батанова, „Училищна памет” с ръководител Янка Бановска. Възпитаните на г-жа Павлова представиха поетична композиция за живота и революционния път на Левски. Презентацията „Най-великите българи” бе подготвена от г-жа Нинова и нейните ученици. Мажоретният състав с ръководител Галина Димитрова също участва в тържествената програма.


Като водеща се изяви първокласничката Борислава Лазарова. Тя е най-младият член на група „Силата на словото” с ръководител Пенка Славчева.


В края на програмата директорът на училището награди учениците, постигнали високи резултати в десетдневката, посветена на Апостола. Г-жа Котова отличи с грамоти преподавателите Галин Йотов и Борис Алтънов  за особени заслуги в изграждане и обогатяване на материално-техническата база на учебното заведение. Благодарение на тях днес бяха открити: компютърен кабинет - по национална програма "ИКТ в училище", кулинарен кабинет - по проект "Успех", и кабинет на главните учители.