Задържана е 6-членна банда от рецидивисти, извършили серия от домови кражби, източили и  305 литра гориво от ТИР


Разкриването на престъпната дейност на групата започнало след подаден на 13 февруари сигнал, че от товарен автомобил „Волво“, оставен на паркинг в района на ПИК-а край Ботевград, са били източени 305 литра гориво, отнети били също така и 9 копринени колана и 7 лебедки. След оглед на местопроизшествието по случая било образувано досъдебно производство. След активни оперативно-издирвателни действия, проведени съвместно от криминалисти от РУП - Ботевград и ОДМВР - София, извършителите на престъплението били разкрити и задържани.


В хода на допълнително проведените оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия разследващите разкрили, че шестимата осъждани за кражби мъже са автори и на серия от домови кражби в региона, извършени в началото на годината - от три къщи в с. Радотина отнели инструменти, медни съдове, многожилен кабел, електрически печки, котлон, яке и нож; от къща в с. Скравена задигнали водна помпа, меден леген и метални тръби, откраднали и телефонен кабел в Ботевград. Част от инкриминираните вещи са намерени и иззети.


Петима от рецидивистите, трима от тях от Ботевград, 18- годишен от с. Скравена и 21-годишен от с. Новачене, остават в полицейския арест за 24 часа. Шестият член на престъпната банда, 24- годишният Р.К. от Ботевград, вече е с наложена мярка „задържане под стража“ за 72 часа, след като ден по-рано полицаите го задържали за извършена от него кражба на мъжка чанта с документи и пари от лекия автомобил на негов съгражданин. Документирането на цялостната престъпна дейност на задържаните продължава.