Вече втори ден ромския  блок 15 в квартал „Север” е снимачна площадка на най-новия филм на режисьора Камен Калев. Местни роми са ангажирани като статисти. Изпълнителите на  някои от главните и второстопенни роли бяха определени чрез кастниг миналато лято.  Режисьорът търсеше момичета и жени от ромски произход из цялата страна.  Кастинг имаше и в Етрополе, на който се явиха над 40 млади ромки.
Новият филм на Камен Калев  е българо-френска продукция. Сюжетъте  за трафик и сексуална експлоатация на жени.
Камен Калев е завършил френската Национална академия за киноизкуство „Фемис“ в Париж. Със своите първи филми той взима участие във филмовите фестивали в Сараево, Берлин, Ню Йорк, Стокхолм, Кан и други. Автор е на над 60 комерсиални и музикални видео клипа.
През 2005 и 2007 г. заедно с Димитър Митовски, Калев представи творбите си „Върнете заека“ и „Лошият заек“ на филмовия фестивал в Кан.
През 2009 година неговият филм „Източни пиеси“ е сред участниците на филмовия фестивал в Кан, като е първият български филм в официалната селекция от 1990 година. През 2011 година бе премиерата на филма му „Островът”, в който участва френската звезда Летисия Каста.