В периода 11 – 15 март 2014 г. Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) организира участие на български компании на Международната търговска изложба за производствени технологии и автоматизация Metav 2014 в Дюселдорф, Германия.


Metav се провежда на всеки две години и е втората по големина специализирана изложба за металообработващата промишленост в Германия. През 2012 г. тя е посетена от около 40 000 души от 30 държави, като 60% от тях са от индустриалния сектор – главно представители на машиностроенето, индустриалното строителство и автомобилостроенето. 45% от посетителите са представители на средния и висш мениджмънт. Участието на Metav 2014 предлага много добра възможност за установяване на бизнес контакти и получаване на поръчки.


В изложбения комплекс Messe Düsseldorf (зала 16, щанд H14) своята продукция представят следните български производители: 10Х ЕООД – София (индустриални и архитектурни табели, лицеви панели за машини и електрически табла), MВ ЯНТРА AД – Габрово (въжени електротелфери, кранови компоненти), METAЛ ИН ЕООД – Пловдив (изделия от ламарина, щанцови и лазерно рязани детайли, стругови и фрезови детайли, огънати тръби, прахово боядисани детайли), НАКМАШ 97 ООД – Ботевград (корпуси на помпи за химическата и хранително-вкусовата промишленост, машинни детайли и възли за металообработващи машини за автомобилната помишленост), ТЕХМАШ ООД – София (хидравлични цилиндри, разпределители, клапани).


Националното участие на Международната търговска изложба за производствени технологии и автоматизация Metav 2014 се организира в изпълнение на проект за насърчаване на експорта, финансиран от Европейския фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма „Конкурентоспособност“ 2007 – 2013, по който ИАНМСП е институционален бенефициент.


Със средствата на проекта Агенцията поема разходите на участниците за: наем на изложбена площ, проектиране и изграждане на щанд, наемане на оборудване и обзавеждане, регистрация на изложителите, включване на изложителите в официалния каталог, рекламиране на участието.