За пета поредна година Държавната агенция за закрила на детето стана част от инициативата „Мениджър за един ден”. 


Председателят на ДАЗД предаде поста си на единадесетокласничката от Националната гимназия по приложни изкуства „Св. Лука” Мария Стоянова. Ева Жечева разказа на ученичката за Конвенцията за правата на детето, Закона за закрила на детето, Устройствения правилник на ДАЗД и за задълженията си. 


Анжелика Рао от ГПЧЕ "Алеко Константинов", град Правец, зае мястото на заместник – председателя на ДАЗД Ана Ананиева, а Виктор Асенов от 95 СОУ "Проф. Иван Шишманов” стана главен секретар за един ден.


Тримата ученици се запознаха с основните права и задължения на децата, участието на младите хора в процеса на вземане на решения и интегрирането на младежи с различни потребности. Мария, Виктор, Анжелика се срещнаха с ръководителите на дирекции, участваха в среща с неправителствени организации и посетиха Националната телефонна линия за деца 116 111. След това изказаха своите идеи за популяризиране на правата на децата, осигуряване на достъп за кучета водачи в обществените сгради и дадоха препоръки за активизиране на работата на Съвета на децата. 


В края на работния ден председателят на ДАЗД Ева Жечева връчи официален сертификат за участие в инициативата на тримата младежи.