Откритият преди една година в част от приземния етаж на Етрополската Целодневна детска ясла Център за обществена подкрепа навърши една година от откриването му.
В късния след обяд вчера работещите в него и част от „клиентите” му спретнаха много мило тържество и почерпиха за ЧРД.
Гостите бяха посрещнати на входа с пита и мед.
Започна се с Тържествен водосвет за здраве, отслужен от отец Емил.
Росица Христова-заместник-кмет поднесе от името на кмета инж. Богомил Георгиев поздравителен адрес по повод годишнината.
И както подобава в такива случаи децата духнаха едната свещичка върху прекрасната торта. Почерпка имаше за всички, които бяха на тържеството.
Центърът за обществена подкрепа е общинска дейност и беше създаден да подпомага деца и семейства в риск. Капацитетът му от 40 места  е запълнен.
Освен с работа с децата, в него се извършва и обучение на приемни родители и семейства за кандидат-осиновители. Осъществява се чрез консултации и индивидуални разговори по проблемите, които съпътстват деца и възрастни, потърсили подкрепа и закрила.
Към Центъра могат да бъдат насочвани хора от Дирекция „Социално подпомагане”, от Детска педагогическа стая,  Комисията за борба срещу противообществени прояви на малолетни и непълнолетни, както и от индивидуално представили се кандидати.
Освен управителката Йоланта Недялкова, в Центъра работят още Вергиния Христова – педагог, Илияна Петкова – психолог, Христина Пешева – социален работник, Петя Христова – счетоводител и Красимира Маринова – хигиенистка.
За всичките тях бяха вчерашните поздрави за прекрасното поддържане на Центъра, за постоянната и нелеката работа да се помага на деца и възрастни в рисково състояние.