Тази вечер в читалище „Христо Ботев” – Ботевград партия „България без цензура” представи своите идеи и виждания за предстоящите европейски избори. Тук бяха лидерът на партията Николай Бареков, придружаван от Красимир Каракачанов – председател на ВМРО, Румен Йончев – председател на Земеделски народен съюз и други представители на трите партии. Сред гостите бе и Светлин Танчев, който напусна парламентарната група на ГЕРБ и остана независим депутат.
След изявленията на политиците думата бе дадена на гражданите да отправят въпроси към тях. Последва най-новият спектакъл на Нешка Робева – „Площадът”, който е част от турнето за повдигане на националното самочувствие на "България без цензур", ВМРО и ЗНС


Ето как Николай Бареков коментира пред наш репортер новината от днес, че учредители на БАСТА преминават в партия „България без цензура”: „Привличаме ги с идеи. Хората са отчаяни от загубената кауза на ГЕРБ. Те търсят промяна, искат различно поведение към гражданите. Това ги мотивира. С Павел Димитров сме говорили преди една година, тогава той беше в ГЕРБ, какъв трябва да бъде пътят за нова формация. Сега тях ги мотивира фактът, че БАСТА остава без идеологическа обосновка, няма и възможност за коалиции за престижно участие на европейските избори. А това са хора, които горят в политиката и са от основателите на ГЕРБ. Чисти хора, не са опетнени от участието си във властта. Те не са били на кой знае какви властови позиции, били са народни представители. Боли ги от спада на политическата система. Това ги мотивира най-общо казано. Една от каузите, които ни обединява, е екологичните проекти. Ние сме против изсичането на горите. Смятаме, че фирми на ДПС и ГЕРБ дерибействат в българската гора. Към днешна дата България изнася най-вече дървесина и скрап. Нищо не влиза в хазната от дървесина. Парите отиват в някакви фирми. Знае се, че са на ДПС и ГЕРБ, но не искат да ги хванат, защото няма политическа воля в държавата.”. 


Николай Бареков каза, че за първи път идва в Ботевград като политик. „Идвал съм като журналист и съм правил предавания тук. Сега от позицията си на политик поисках да чуя какво мислят местните хора, какви са болките им”, сподели той. Лидерът на „България без цензура” обяви пред наш репортер, че днес е провел няколко срещи с общественици и общински съветници от Ботевград, които искат да учредят местна структура на партията. По негови думи това ще се случи преди великденските празници. Николай Бареков каза още, че на този етап не се е спрял на конкретна кандидатура, която да представлява „България без цензура” в Ботевград.


Една от срещите на Бареков е била с общинския съветник Цветан Миньовски. Местният депутат сподели, че е получил предложение да оглави структурата на „България без цензура” в Ботевград, но е отказал, тъй като кандидатурата му за общински съветник е издигната от ПП „Движение за социален хуманизъм”. Той отрече и слуховете, че неговият син щял да застане начело на общинската структура на Барековата партия.