Васил Калфов е бил учител по френски език в Ботевград от 1975 до 1980 година. Работил е в СПТУМ „Вълко Радински”, сега ТПГ „Стамен Панчев”, и ПМГ „Акад.проф.д-р Асен Златаров. След това постъпва на работа в софийско училище. В момента той живее в София.


Въпреки че учителства за кратко време в Ботевград, Васил Калфов оставя незабравими спомени у своите възпитаници. „Той имаше невероятната способност да бъде един от нас, живееше с нас. Споделяше нашите неволи и радости. Заедно с нас роптаеше срещу строгите дисциплинарни наказания в училище, които се налагаха за незашити емблеми, пропуски в униформата, неподстригани коси и т.н.В негово лице имахме не само добър учител, но и истински приятел, който се застъпваше за нас. Благодарение на г-н Калфов посетихме много красиви кътчета в нашата страна, сподели Петър Петров, по чиято идея се организира срещата. –Тази среща ще е нашият нетрадиционен подарък за него. Чрез нея искаме да му покажем, че той е един от значимите хора в живота ни, които винаги ще помним с обич и признателност. Всеки, който познава Васил Калфов и изпитва уважение към него, да заповяда да се повеселим заедно на 9 май от 18.30 часа в комплекс „Камелиите”. Телефоните за предварително записване са 0887 605 022 и 0889 445 060”, допълни той.


„Това че учителят ни беше един от нас, може да се види от снимката, която съм използвал за обявата”, каза още Петър Петров.