Днес посетихме сметището край Етрополе, заради което телевизия „Нова”  проглуши света.
Да, наистина по пътя за Бойковец, на около километър след отбивката от централния път, има такова сметище. И то е от години, дори на два пъти беше обект за почистване по почина „Да почистим България за един ден!”.
В интерес на истината, това което показа телевизията е станало след зимния празник на с.Бойковец.
Сега повече прилича не на сметище в познатия ни вид за битови отпадъци, а е разтоварище за строителни отпадъци. Все още се виждат остатъци от показаната по телевизията  картина. Вероятно след предаването е предприето усилено запръстяване на терена.
Три са площадките на посоченото място, които от години са служели за незаконни сметища. Първата от дясно по пътя за селото е запръстена отдавна и днес  е  затревена поляна. Така би трябвало да станат и другите две. И, ако запръстяването е част от политиката за ликвидиране на сметището, ще го има и резултата.
Само, че има едно голямо „АКО”и то е ако в бъдеще повече не се изхвърлят боклуци.
Що се касае до табели, такива не видяхме никъде около сметището. Въпреки това всеки от нас трябва да има по една „табела” в съзнанието си и да е наясно какво трябва и какво не трябва да прави на определено място при всеки конкретен случай.
А това се постига или чрез възпитаване или чрез налагане на драстични глоби.