Всяко събитие носи своите  белези и остава с най-характерните си неща в историята. Така е и с проведеното днес в Етрополе Пето по ред състезание по мотокрос и офроуд.  Под патронажа на Община Етрополе.
По-благоприятно за състезателите трасе, а за зрителите време в м. Равнището до града организаторите вероятно не са и мечтали след продължителните едноседмични валежи. За пръв път в небето над състезателите кръжеше делтапланерист, който поздравяваше състезатели и публика. Не за първи път, обаче, по трасето премина и "атракцията" на състезателния ден Малката Джанка.
В сравнение с минали състезания днес публиката беше няколкократно повече. По-малко бяха мотористите, но затова пък джиповете бяха много повече от миналата година-14 машини.
Не бяха малко и емоциите, особено при офроуда. Имаше от всичко по малко: кално, тежко трасе с повече от миналите години водни препятствия; успешно и не толкова, но за сметка на това емоционално преминаване на водните препятствия; изгаснал двигател; гейзери от кал и вода в траповете; отказване по трасето; използване на помощна техника и не малко наказателни точки.
На много добро ниво беше организацията, благодарение на което не се допуснаха инциденти с техника и хора.
Победителите:
• от мотокроса – при състезателите над 18 години първо място за Любомир Лазаров, на второ място – Цветомир Иванов, трети е Ангел Николов.
- при състезателите под 18 години първи е Вили Василев, а на второ Пламен Иванов.
• от фроуда - Владимир Василев – Ушко от Трудовец, Ивайло Йончев-Бижака от Ботевград и Георги Канджаков от Етрополе.
Наградите връчиха Росица Христова – заместник-кмет на Община Етрополе и началникът на РУП в Етрополе Георги Стаменов.