Туроператорската фирма „Стил Травел” е готова да компенсира учениците, които останаха шест часа в закъсалия автобус край Владая, с безплатна екскурзия. Това каза пред наш репортер Албена Тончева, която е в ръководството на фирмата. Тя потвърди, че проблемът е възникнал заради кражба на гориво от автобуса, докато стоял на паркинг пред хотела в Банско, където децата са били на зелено училище..


„Шофьорът не е обърнал внимание на нивото на горивото. Той е заредил необходимото количество нафта при тръгване за зеленото училище. Когато автобусът закъса край Владая, другият автобус, който също превозваше ученици по маршрута Банско – Ботевград, мигновено му прехвърли гориво. Въпреки това автобусът не запали, тъй като се е получило засмукване на въздух в горивната система. Повикана бе пътна помощ, но механиците не можаха да извършат обезвъздушаването на място. През това време търсихме друг автобус, който да извози децата, но нямаше свободен. Първият автобус, след като пристигна в Ботевград, не се върна обратно веднага, защото шофьорът разчиташе, че механиците ще отстранят проблема. След като стана ясно, че няма да могат да се справят, той потегли обратно. Все пак се изисква време да стигне до мястото. Има ограничения за скорост, които трябва да спазва. Децата бяха извозени от първия автобус. Точно, когато той пристигна да ги вземе, повредата вече беше отстранена. Все пак успяхме да се справим със ситуацията и да транспортираме децата по светло в Ботевград”, разказа пред наш репортер Албена Тончева.  За партньорството на „Стил Травел” с местната превозваческа фирма, тя каза следното: „С „Милпет” работим от дълги години, никога не сме имали проблеми и не сме се сблъсквали с подобни ситуации.”.


Албена Тончева знае, че родители имат намерение да подадат жалба срещу туроператорската фирма. В тази връзка тя допълни: „Готови сме да представим всички документи на съответните институции.”.