Непълнолетен автор на кражби, обявен за издирване от РПУ-Ботевград през ноември 2007 година, е екстрадиран от Гърция и отведен в следствения арест в София. 17-годишният младеж е стар познайник на полицията, осъждан е за множество криминални прояви. Само за предходната година в местното РПУ има спрени шест досъдебни производства за взломни кражби от хранителни магазини, на гориво от камиони и др. Криминалистите установили, че момчето е имало съучастник в престъпните си деяния друг криминално проявен младеж от с. Трудовец - Б.Г. на 21 г.

На 5 ноември м.г. бащата, при който момчето живеело, съобщил, че синът му не се е прибирал от пет дни. Веднага след подаване на молбата в полицията, младежът е обявен на общодържавно издирване. В хода на разследването полицаите установили, че момчето е напуснало страната и е в Гърция. След известно време е изяснено местонахождението му. Сезирана е и Районна прокуратура-Ботевград.

С помощта на Дирекция “Международно оперативно полицейско сътрудничество” е  задействана процедура за екстрадиране на непълнолетния чрез европейска заповед за арест в Република България. На 16 май младежът е транспортиран на аерогара София и приведен в следствения арест на бул. “Г.М.Димитров” На следващия ден Районен съд-Ботевград му наложил мярка за неотклонение “задържане под стража”.    

От пресцентъра на МВР не съобщават инициалите на 17-годишния ботевградчанин, екстрадиран от Гърция.