Офис на "България без цензура" е бил подпален тази нощ умишлено, съобщиха от партията. Към 3 часа през нощта витрината на офиса на „Ломско шосе" в София е разбита с паве, а след това вътре е хвърлен коктейл „Молотов". На мястото са се отзовали полиция и пожарна. Към момента се оценяват щетите от пожара и се провежда разследване за това кой е извършителят.


От партията виждат в това „политическа поръчка". „Убеден съм, че този безобразен хулигански акт е политическа поръчка. ББЦ стана много силна по места за кратко време и мнозина партийни активисти, главно от ГЕРБ и БСП, виждат заплаха за политическото си развитие, защото гласовете за старите партии преминават към новата коалиция. Явно нервите на опонентите ни вече не издържат. Припомням, че преди няколко месеца беше опожарен и офисът ни в Стара Загора", коментира председателят на софийския щаб на "България без цензура". Василев добави, че подобни наказателни акции подменят дневния ред на дебата за европейската политика на България.


От МВР съобщиха за Novini.bg, че сигналът е получен в полицията в 3.43 ч тази нощ. На място е изпратен полицейски екип. По първоначална информация е установено, че е хвърлен предмет със запалителна течност, в резултат на което е опушен подът на офиса. Причините за инцидента се разследват.