От 14 до 18.05.2014г. в град Смолян се проведоха 30 юбилейни ученически игри по волейбол за девойки 8-10 клас.Етрополските момичета, представящи СОУ "Христо Ясенов", добиха право на участие след като станаха области и зонални първенци.
На финалите момичетата, водени от Ралица Ботева, попаднаха в група А с отборите на Пазарджик, Русе, Шумен и домакините от Смолян.
В първата среща етрополки се изправиха срещу отбора на Шумен, където последва неочаквана загуба с 3:2 гейма. След това момичетата от Етрополе заиграха на върха на своите възможности и последваха три победи в групата с 3:0 гейма над Пазарджик,Смолян и Русе.
На полуфинала се изправиха срещу победителя от другата група отбори на Кърджали /Ардино/. Последва нова великолепна победа с 3:0 гейма и класиране за финала.
В другия полуфинал, отборът на Шумен победи Видин с 3:0.
В спор за златото волейболистките от Етрополе срещнаха своя стар познайник от Шумен. Тук вече нямаше подценяване, волейболистките бяха мобилизирани до край  и отвяха съперника с 3:0 гейма, с което спечелиха купата и златните медали.
Един невероятен отбор със своята треньор Ралица Ботева, от едно 10-хилядно градче, което победи всички изправили се на пътя му, доказаха че миналогодишната титла спечелена не е случайна.
Великолепно посрещане на шампионките бе импровизирано пред спортната зала. Да посрещнат шампионките пред залата бяха дошли Росица Христова – заместник- кмет на Община Етрополе, Мила Манчева - началник Рио-София област, Христо Андреев - експерт в РИО и председател на Общинския съвет, много родители и приятели на състезателките. За доброто настроение се погрижи Духовата музика на града.
Крайно класиране:
1.ЕТРОПОЛЕ
2.Шумен
3.Кърджали
4.Видин
5.София
6.Смолян
7.Плевен
8.Пазарджик
9.Сливен
10.Русе
Автор: vasilvolley