Традиционният празник по безопасност на движението се проведе днес в ЦДГ „Слънце”. В него взеха участие всички малчугани на детската градина. Те показаха пред своите родители, баби и дядовци, че са усвоили основните правила, които трябва да спазват пешеходците и велосипедистите на пътя, че разпознават светлините на светофара и сигналите на моторните превозни средства със специално предназначение.


Празникът започна с танц на малките мажоретки. Последваха още танци, стихчета и песни, посветени на правилата за движение. Спортните прояви също бяха част от днешното тържеството. Момчетата демонстрираха футболни умения, а след това караха велосипеди.


„Съвсем скоро много от нашите деца ще станат ученици. Сами ще отиват на училище, ще се връщат, ще ходят из града. Какво трябва да знаят всички деца, за да бъдат дните им слънчеви и щастливи – трябва да познават правилата за уличното движение. Затова ние в ЦДГ „Слънце” всяка година организираме седмица по безопасност на движението. Повече от 10 години работим по безопасност на децата на пътя”, каза водещата на тържеството – учителката Спаска Петкова.


На финала на програмата бе съобщено, че утре всяка група ще получи по една торта и шоколади, осигурени от семейства, чиито деца посещават ЦДГ „Слънце”. Ръководството на детската градина изразява своята благодарност към тях. Благодари и на учебен център по авто-мото подготовка „Даникар”, и на РУП – Ботевград за това, че съдействаха за осъществяването на днешния празник по безопасност на движението.