От днес Република Сърбия е в тридневен траур за почитане паметта на жертвите от невижданото природно бедствие.  Нанесените щети са непосилни за хората и правителството на страната. Те се нуждаят от подкрепа.


Фондация „Съвременност”, участниците в проект „Активни общности за Европа” по  програма  на ЕС „Европа за гражданите” и доброволци от Ботевград  организират благотворителна акция за събиране на дрехи /в добър вид/, одеала и спално бельо, необходими за бедстващите хора в съседна Сърбия. Гражданите, които желаят да се включат в акцията, могат да помогнат и с полиетиленови чували за опаковане, и транспорт за извозване до София, както и да окажат друга подходяща за случая подкрепа.


Събирането на помощите ще бъде на 28 и 29. 05. 2014 г. /сряда и четвъртък/ от 10, 00 ч. до 20, 00 ч. в помещения на ПГТМ "Христо Ботев" – Ботевград.


Уважаеми съграждани, очакваме да подкрепите благотворителната акция и да станете част от  всеобщото благородно дело!


Координати за контакти:
Фондация  „Съвременност”: 
e-mail: fondaciq_savremennost@abv.bg
Тел.: 0887 710 744;  0896 573 922; 0897 910 195


Във връзка с инициативата  публикуваме писмото /при снимковия материал/ на посланика на Република Сърбия в България г-н Владомир Чургус, предоставено от фондация „Съвременност”, която е член на Българо-сръбската търговско-промишлена палата.