Тригодишно дете е паднало от електрическа клатушка – конче, пред заведението „При кмета” в центъра на Ботевград и си е сцепило главата, сигнализираха граждани. Бащата незабавно е откарал сина си в Спешна помощ. Дежурният фелдшер повикал хирург, който прегледал детето и препоръчал раната да бъде зашита от неврохирург. Бащата отказал линейка. Той предпочел да откара сина си в столична болница със собствен превоз, съобщиха от Спешна помощ. Оттам казаха още, че детето е уплашено, но е в добро състояние, за което се съди по това, че то само разказало на медиците как е паднало от клатушката.


Днешният инцидент отново поставя на дневен ред въпросите, свързани с безопасността на детските площадки и съоръжения, които се намират върху площи – общинска собственост, и подсеща, че мерките за привеждането им с изискванията в съответните наредби, са наложителни.


В конкретния случай клатушките са поставени близо до чешмата пред заведението и под тях няма ударопоглъщаща настилка, което ги прави опасни за децата.