Инициативата „Лятна академия 2014” е на Община Ботевград. Тя ще бъде осъществена през месеците юни, юли и август. За целта е изготвена програма, която е утвърдена от Общинската комисия за закрила на детето. В нея се предвиждат интересни културни и спортни прояви за деца и ученици, които желаят да оползотворяват свободното си време с приятни и полезни занимания.


Ето и дейностите, включени в програмата: „В духа на Бразилия" - футболен турнир за деца, родени 2001 – 2004 г, участници 6+1; Велопоход до защитена местност „Мухалница и манастир „Рождество на Пресвета Богородица” в м.Зелин и викторина по повод 177 години от рождението на Васил Левски; Dance studio - танци за деца от 6 до 14 години; „Заедно под открито небе” - младежка дискотека /4 пъти по време на лятната академия/; „Вълшебства в парка” - литературно четене на любими приказки от възрастни и деца, спортни, занимателни и психологически игри на открито, рисунки с тебешир на любими приказни герои; „Разходка в миналото” - изучаване историята на Ботевград и посещение на музея и паметници в общината, излет до Килийното училище и Боженишки Урвич, игри на открито; „Лято, море и още нещо…” - занимания по рисуване/конкурс; „Звезди в косите” - открита сцена за разнородни таланти; „Като Фелпс” - състезание по плуване; „Улови мига” - занимания по фотография; Ice Dreams - състезание по фигурно пързаляне/ танци на пързалката.


Заниманията ще се провеждат под напътствията на специалисти и педагози в съответните области на културата, спорта и туризма. 


Повече информация, заявки и записвания за участие  –  в отдел „Образование, култура и вероизповедания”  - стая № 39 в общинската администрация, от 8:30 до 17:30 ч. във всички работни дни, телефони: 0723 66609; 0723 69148; 0888822312.